Broccolitærte med hampebund

Broccolitærte

Broccolitærte med hampebund

300 gr ølandshvede- og hampemel
150 gr smør
1 ½ dl vand
Lidt salt
Fyld
½ kg broccoli
50 gr smør
2 dl fløde
1 dl bouillon
2 æggeblommer
Kog broccolien i 1 minut og lad den dryppe af.
Smelt smør i en tykbundet gryde og rør mel i, kom fløde og bouillon i og rør godt.
Tag gryden væk fra kogepladen og lad massen køle af et øjeblik, inden de to æggeblommer piskes i.
Rul dejen ud og put den i en tærteform, gem 1/3 til låget. Fordel broccolien over tærtebunden og hæld
sovsen over. Til sidst pensles tærtelåget med æggehviden.
Bages ved 225°C i ½ time.

Du kan købe melet til tærtebunden: her

Bornholmerhampen