Chokoladekage med hampefrøolie

Chokoladekage med hampefrøolie

Chokoladekage med hampefrøolie

150 g mørk chokolade 70%
50 g valnødder
50 g hasselnødder
25 g hvedemel
4 æg
150 g rørsukker
90 g hampefrøolie

Hak chokoladen groft og kør den let i en blender sammen med melet og de to slags nødder. Nødderne må
ikke blive for fint hakkede.
Del æggene i hvider og blommer. Pisk hviderne stive sammen med halvdelen af sukkeret.
Pisk også blommerne med den anden halvdel af sukkeret.
Når æggeblommerne er pisket hvide sammen med sukkeret, røres chokolade og nøddeblandingen i
æggemassen.
Tilsæt nu olien til æggeblommeblandingen – ikke det hele på en gang- og rør, til det er pænt blandet.
Til sidst vendes de stiftpiskede hvider i blandingen.
Kom bagepapir i en springform og fordel dejen i formen.
Bag kagen i en 170⁰ varm ovn i ca. 50 minutter.

Du kan købe hampefrøolien: her

Bornholmerhampen