hampete

Hampete og teens historie

Teens historie

Hvad er te egentlig? Kort og godt er te en drik, som fremstilles ved den simple proces at hælde varmt vand over aromatiske blade. Vidste du at efter vand, er te den væske der drikkes mest af i verden? Der findes te i et utal af varianter. Her kan bl.a. nævnes: grøn te, sort te, hvid te, oolong te, rooisbos te (rød te), matcha te, frugtte og urtete. Egentlig forstås te som blade fra tebusken (camellia sinensis). Te kommer oprindeligt fra Kina, hvor den blev anset som en drik med helbredende virkning. Tebuskens blade indeholder ligeledes koffein som vi kender det fra kaffe, hvorfor det også var en populær drik i løbet af arbejdsdagen. Teen blev via. portugisiske købmænd bragt til Europa i 1500 tallet. Især i England, vandt teen indpas i løbet af 1600 tallet, hvor det stadig den dag i dag er den foretrukne varme drik.

Urtete og frugtte er betegnelser der anvendes om te brygget på tørret frugt eller urter, og som derfor ikke indeholder tebuskens blade. til gengæld er mange urteteer kendt og anerkendt for deres helsebringende egenskaber, bl.a. fordi de ofte er tilsat gamle lægeurter.
Her kan nævnes tetyper som: kamillete, hybente, rosente eller hampete. Hos Bornholmerhampen fokuserer vi på produktion af 100% økologisk hampete, fra 2019 vil produktionen være biodynamisk.

Te i Danmark

Danskere er glade for te. En undersøgelse fra Analyse Danmark, viser at mere end 85% af alle danskere jævnligt drikker te.
Teens er det naturlige alternativ den populære og koffeinrige drik, kaffe. Hampete og urtete generelt, indeholder dog ingen koffein, hvilket også gør den velegnet til at drikke ved aftenstid. Ydermere er der i de seneste år kommet mere fokus på urtete, såsom hampete. De sundhedsfremmende egenskaber ved urteteen tiltaler danskerne i stor stil, og det med rette. Urtete er et naturligt og sundt alternativ, der ovenikøbet smager dejligt. Vi er glade for at kunne give vores bidrag til te-trenden, og er glade for at urteteen igen er “hot”. Og så findes der vist næppe en mere bæredygtig te: hampen er i sig selv en plante der er god for klima og miljø og så er Bornholmerhampens hampete dyrket og forarbejdet lokalt på Bornholm.

Hampete

Hampete er en yderst velsmagende te som de senere år med rette er steget i popularitet. Smagsmæssigt har den en let krydret smag og kan minde lidt om en mild grøn te. Hampeteen hos Bornholmerhampen bliver produceret af økologisk industrihamp. Industrihamp er en forædlet hampesort, hvor man har trukket det euforiserende stof THC (tetrahydrocannabino) ud af planten og bevaret alle hampen andre gode egenskaber - og det er ganske mange. Hampeteen er således en mild, let beroligende og afslappende te, der fungerer glimrende både som frokostte eller aftente, eller blot til en stud med et øjebliks fred og fordybelse. . Hampete smager desuden rigtig godt, og er hos os produceret 100 procent økologisk, uden brug af pesticider og ukrudtubekæmpende midler. Vores hampete fås i flere varianter: økologisk hampetehampete med citronjernurt samt vores relax blanding med hamp, kamille, mynte, lakridsrod og lindeblomst. Lad teen trække (evt med lidt fedtstof) i 10 - 12 minutter hvorefter den er klar. Den kan selvfølgelig smages til med sukker eller citron alt efter smag og behag - her synes vi dog, at den rene smag er den bedste.

100% økologisk hampete

Køb den: her

Produktion af hampete

Hos Bornholmerhampen har vi en bæredygtig produktion af økologisk industrihamp med det formål at forarbejde hampefrø og blade til sunde og velsmagende fødevarer - heriblandt hampete, herudover har vi en produktion af hudplejeprodukter baseret på økologisk hampefrøolie. Vi er forelskede i hampen, der opfylder alle krav til en bæredygtig produktion ligesom at den har en lang række sundhedsfremmende egenskaber.
Den økologiske produktion er vigtig for os, og fra 2019 vil vores hampete være biodynamisk.
Vi dyrker vores industrihamp på Bornholm, en ø der i disse år er ramme for en lang række grønne initiativer, hvorfor det også er det perfekte sted at realisere et hampeeventyr.

Hampplanten kan blive op til fire meter høj og er optager med sin kraftige bladvækst store mængder CO2 (kuldioxid), når den vokser, det betyder at hampen er en meget klimavenlig afgrøde. Udover at være velegnet til at producere sunde fødevarer og gode hudplejeprodukter har hamp en lang række andre anvendelsesmuligheder. Hampefibrene kan bl.a. anvendes som isoleringmateriale, ligesom at den kan anvendes som tekstiler til fx. tøj og reb, eller som dyrefoder. Vi planter frøene i maj måned, og høster i september. Industrihamp har været lovligt at dyrke i Danmark siden 1998.

Du kan finde alle vores produkter på vores webshop, ligesom vi leverer til en lang række forhandlere.

BORNHOLMERHAMPEN IVS

Pingels Alle 64
3700 Rønne Bornholm, Denmark
+45 61 70 15 37
info@bornholmerhampen.dk

Bornholmerhampen - produktion af hamp